Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till teckna

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till teckna.


Vad betyder teckna

Sett till sina synonymer betyder teckna ungefär rita eller skissera, men är även synonymt med exempelvis "porträttera" och "avbilda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till teckna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet teckna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för teckna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet teckna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hugo Pratt fick tidigt intresse för att teckna och läsa såväl äventyrsromaner som amerikanska tecknade serier.  
 2. Bland annat anklagade han dessa för att teckna "djävulsbilder" (av Sovjetunionen) och bedriva "hets mot Sovjet".  
 3. Det är inte heller möjligt att på annat sätt erbjuda fler än 200 personer rätt att teckna aktier eller värdepapper.  
 4. Resten av LO har dock ställt sig utanför och egentligen får inte enskilda fackförbund teckna den här sortens avtal.  
 5. Sommaren 1822 reste Læstadius och Wahlenberg tillsammans till Skåne för att teckna av växter för verket Svensk Botanik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av teckna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet teckna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "teckna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet teckna förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till teckna

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar teckna.


Mer information om teckna

Andra sätt att lära sig mer kring vad teckna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av teckna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om teckna

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för teckna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är teckna synonymt med både rita och skissera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.