Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ta sig an

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till ta sig an.


Vad betyder ta sig an

Sett till sina synonymer betyder ta sig an ungefär åta sig eller beskydda, men är även synonymt med exempelvis "förbinda sig" och "försäkra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ta sig an. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ta sig an kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ta sig an

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ta sig an kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sedan i fjol är det, på grund av pandemin, förbjudet för icke-kineser att ta sig an berget från Kina.  
  2. Det finns nästan inget större än Premier League, det skulle vara riktigt kul att ta sig an den utmaningen.  
  3. Efter den inledande vinsten mot Brasilien var det dags för de norska handbollsherrarna att ta sig an Spanien i OS.  
  4. Palatsväggarna skakar, drottningen funderar nog på hur hon ska ta sig an det här, säger Alexandersson i Morgonstudion.  
  5. Högsta domstolen ska under onsdagen ta sig an fallet, som i ett större sammanhang rör fler än en flicka i Pennsylvania.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ta sig an

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen ta sig an.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "ta sig an" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen ta sig an förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till ta sig an

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar ta sig an.


Mer information om ta sig an

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta sig an betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ta sig an är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ta sig an

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ta sig an synonymt med både åta sig och beskydda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.