Synonymerna.se logotyp

Synonymer till binda

 

Synonymer till binda

Engelsk översättning av binda

  • (även bildligt) tie, bind

Sökvolym på internet för binda

Sökvolymen för binda är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om binda

Vi har totalt tolv synonymer till binda, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för binda, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad binda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till binda. Exempelvis kan man söka efter andra ord för binda samt även hur man stavar till binda. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av binda eller en mer djupgående förklaring av binda egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till binda är att leta efter antonymer till binda, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om binda

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för binda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till binda

Ord som innehåller eller liknar binda: åkerbinda, binda fast, binda samman, bindande, bindas, bindemedel, binder


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är binda synonymt med både mensskydd och blöja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)