Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bestämma

Här nedanför hittar du samtliga femtioen synonymer till bestämma fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bestämma

Sett till sina synonymer betyder bestämma ungefär avtala eller fastslå, men är även synonymt med exempelvis "regera" och "kommendera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bestämma. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bestämma kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för bestämma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bestämma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Förhandlingar är något annat och innebär att parterna får bestämma innehållet i ett avtal, säger hon.  
 2. Han väntar med att bestämma sig men vill lämna sitt jobb efter att han måste jobba i Tulsa över julen.  
 3. Det betyder däremot inte att den stora massan väljare väntar med att bestämma sig innan tv-debatterna.  
 4. I ”nära utlandet” vill Ryssland vara med och bestämma vad som händer i andra länder skriver forskarna.  
 5. För en del handlar det om en känsla av att Polen får bestämma över sin egen väg, trots EU-medlemskapet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bestämma

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bestämma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bestämma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bestämma förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bestämma

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar bestämma.


Mer information om bestämma

Andra sätt att lära sig mer kring vad bestämma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bestämma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bestämma

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för bestämma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bestämma synonymt med både avtala och fastslå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.