Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bestämma

 

Synonymer till bestämma

Engelsk översättning av bestämma

  • determine, prescribe, decide, settle

Sökvolym på internet för bestämma

Sökvolymen för bestämma är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om bestämma

Vi har totalt arton synonymer till bestämma, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för bestämma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad bestämma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till bestämma. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bestämma samt även hur man stavar till bestämma. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bestämma eller en mer djupgående förklaring av bestämma egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till bestämma är att leta efter antonymer till bestämma, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om bestämma

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för bestämma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till bestämma

Ord som innehåller eller liknar bestämma: bestämd, bestämd och ovillkorlig, bestämda


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bestämma synonymt med både avtala och fastslå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)