Synonymerna.se logotyp

Synonymer till fästa

 

Synonymer till fästa

Engelsk översättning av fasta

  • fast

Sökvolym på internet för fästa

Sökvolymen för fästa är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är fasta

Mer information om fästa

Vi har totalt elva synonymer till fästa, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för fästa, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad fästa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till fästa. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fästa samt även hur man stavar till fästa. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fästa eller en mer djupgående förklaring av fästa egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till fästa är att leta efter antonymer till fästa, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om fästa

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fästa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till fästa

Ord som innehåller eller liknar fästa: även fast, befäst, befästa, befästning, binda fast, del av fästningsmur, eldfast behållare, eldfast burk, eldfast kärl, eldfast kruka, eldfast skål


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fästa synonymt med både plantera och häfta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)