Synonymerna.se logotyp

Synonymer till konferens

Synonymer till konferens

Vad betyder konferens?

En konferens är en större sammankomst ämnad för t.ex. föredrag och diskussioner.

Texten uppdaterades senast 2018-04-27

Engelsk översättning av konferens

  • conference

Exempelmeningar för konferens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konferens kan användas.

  1. En av ledamöterna var tillsammans med de övriga på väg till en årlig konferens i West Virginia.
  2. Det framgick tydligt när Higgs föreläste vid den internationell konferensen i partikelfysik i Stockholm förra måndagen.
  3. Det var i juni förra året som Nilsson planerade att delta i en internationell konferens emot kärnvapen, men blev tvungen att ställa in sitt deltagande.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till konferens

Ord som innehåller eller liknar konferens: konferencier, konferensanläggning, konferensverksamhet, konferera, vetenskaplig konferens

Sökvolym på internet för konferens

Sökvolymen för konferens är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om konferens

Vi har totalt tolv synonymer till konferens, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för konferens, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda konferens i en mening.

Data om ordet konferens

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet konferens i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konferens synonymt med både möte och sammankomst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)