Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till attackera

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till attackera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder attackera

Sett till sina synonymer betyder attackera ungefär anfalla eller angripa, men är även synonymt med exempelvis "överfalla" och "angrepp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till attackera. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet attackera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till attackera

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till attackera.

skydda, försvara, värja, värna


Exempelmeningar för attackera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet attackera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Landet har hotat med att det finns en plan för att attackera amerikanska baser i Guam i Stilla havet.  
 2. Enligt en okänd grupp hade de tänkt attackera Nicolás Maduro med två drönare lastade med sprängämnnen.  
 3. Anledningen tros vara Donald Trumps hot om att attackera Nordkorea och risken för krig på Koreahalvön.  
 4. Han ska ha planerat att attackera en parad i Cleveland och angripa människor som tittar på fyrverkerier.  
 5. Pigghajen är inte känd för att attackera människor i vattnet och betraktas inte som farlig för människan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av attackera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet attackera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "attackera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet attackera förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till attackera

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar attackera.


Mer information om attackera

Andra sätt att lära sig mer kring vad attackera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av attackera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om attackera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för attackera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är attackera synonymt med både anfalla och angripa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är skydda en antonym till attackera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.