Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ändamålsenlig

 

Synonymer till ändamålsenlig

Engelsk översättning av ändamålsenlig

  • appropriate, suited to the purpose

Sökvolym på internet för ändamålsenlig

Sökvolymen för ändamålsenlig är ca. 260 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 260 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är ändamålsenlig

Mer information om ändamålsenlig

Vi har totalt fyra synonymer till ändamålsenlig, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ändamålsenlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ändamålsenlig

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ändamålsenlig synonymt med både passande och lämplig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)