Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ändamålsenlig

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till ändamålsenlig.


Vad betyder ändamålsenlig

Sett till sina synonymer betyder ändamålsenlig ungefär passande eller lämplig, men är även synonymt med exempelvis "praktisk" och "bruklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ändamålsenlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av ändamålsenlig, fyra exempelmeningar på hur ordet ändamålsenlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ändamålsenlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ändamålsenlig.


Exempelmeningar för ändamålsenlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ändamålsenlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Beslut fattades om att en ny, mer ändamålsenlig byggnad skulle uppföras för skolan vid Sveavägen 65 (fastigheten Sandgropen 7), efter ritningar av arkitekt Ivar Tengbom.  
  2. Jag kan inte kommentera vilka utredningsåtgärder som ska genomföras av Säkerhetspolisen med hänsyn till vår målsättning att säkerställa en ändamålsenlig brottsutredning.  
  3. För att uppnå en optimalt skärande process, som är både ändamålsenlig, kostnadseffektiv och säker, kräver olika skärsituationer och olika material också en anpassad relativ skärhastighet.  
  4. Redan 1927 görs den halvmåneformade paviljongen om till en mer ändamålsenlig fyrkantig scen och under 60-talet kortas den spegeldamm som ligger framför scenen av för att ge mer sittplatsutrymme åt publiken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ändamålsenlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ändamålsenlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ändamålsenlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ändamålsenlig förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ändamålsenlig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar ändamålsenlig.


Mer information om ändamålsenlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ändamålsenlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ändamålsenlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ändamålsenlig

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ändamålsenlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ändamålsenlig synonymt med både passande och lämplig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.