Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ampra

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till ampra.


Vad betyder ampra

Ampra är en böjningsform (pluralböjning) av amper, som betyder t.ex. barsk (neds. om kvinnor) eller t.ex. bitter, kärv eller skarp (om smak).


Sett till sina synonymer betyder ampra ungefär barska eller beska, men är även synonymt med exempelvis "bitande" och "bittra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ampra. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet ampra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2019-03-17


Exempelmeningar för ampra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ampra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Enligt min subjektiva mening är talet om ampra och viljestarka finskor inte direkt någon myt, utan snarare dagens sanning.
  2. Jag stod där skräckslagen och handfallen mellan de två kvinnorna i mitt liv, två ampra fruntimmer som inte var ett dugg främmande för att klösa ögonen ur varandra.
  3. Det hela gick alldeles utmärkt fram tills dess att ett gäng ampra kvinnor steg ned i bassängen.
  4. Efter att jag lämnat in den skriftliga ansökan fick jag sitta i ett särskilt rum, övervakad av två ampra damer som noga höll koll på vad jag gjorde.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ampra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ampra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ampra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ampra förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ampra

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ampra.


Mer information om ampra

Andra sätt att lära sig mer kring vad ampra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ampra samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ampra för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ampra, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ampra

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ampra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ampra synonymt med både barska och beska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.