Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ampra

Synonymer till ampra

Vad betyder ampra?

Ampra är en böjningsform (pluralböjning) av amper.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30

Engelsk översättning av ampra

 • fretful, bitter

Exempelmeningar för ampra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ampra kan användas.

 1. Enligt min subjektiva mening är talet om ampra och viljestarka finskor inte direkt någon myt, utan snarare dagens sanning.
 2. Jag stod där skräckslagen och handfallen mellan de två kvinnorna i mitt liv, två ampra fruntimmer som inte var ett dugg främmande för att klösa ögonen ur varandra.
 3. Det hela gick alldeles utmärkt fram tills dess att ett gäng ampra kvinnor steg ned i bassängen.
 4. Efter att jag lämnat in den skriftliga ansökan fick jag sitta i ett särskilt rum, övervakad av två ampra damer som noga höll koll på vad jag gjorde.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Mer information om ampra

Vi har totalt 10 synonymer till ampra, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ampra, samt finns det även 4 exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda ampra i en mening.

Data om ordet ampra

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet ampra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ampra synonymt med både barska samt beska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)