Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ampra

 

Synonymer till ampra

Vad betyder ampra?

Ampra är en böjningsform (pluralböjning) av amper, som betyder t.ex. barsk (neds. om kvinnor) eller t.ex. bitter, kärv eller skarp (om smak).

Texten uppdaterades senast 2019-03-17

Engelsk översättning av ampra

 • fretful, bitter

Exempelmeningar för ampra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ampra kan användas.

 1. Enligt min subjektiva mening är talet om ampra och viljestarka finskor inte direkt någon myt, utan snarare dagens sanning.
 2. Jag stod där skräckslagen och handfallen mellan de två kvinnorna i mitt liv, två ampra fruntimmer som inte var ett dugg främmande för att klösa ögonen ur varandra.
 3. Det hela gick alldeles utmärkt fram tills dess att ett gäng ampra kvinnor steg ned i bassängen.
 4. Efter att jag lämnat in den skriftliga ansökan fick jag sitta i ett särskilt rum, övervakad av två ampra damer som noga höll koll på vad jag gjorde.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för ampra

Sökvolymen för ampra är ca. 720 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 720 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ampra

Vi har totalt tio synonymer till ampra, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för ampra, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda ampra i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ampra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ampra. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ampra samt även hur man stavar till ampra. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ampra eller en mer djupgående förklaring av ampra egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ampra är att leta efter antonymer till ampra, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ampra

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ampra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till ampra

Ord som innehåller eller liknar ampra: reklamprogram


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ampra synonymt med både barska och beska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)