Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till barska

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till barska.

ampra, bistra, bryska, kärva, oblida, ovänliga, stränga, sträva, vresiga


Vad betyder barska

Sett till sina synonymer betyder barska ungefär ampra eller bistra, men är även synonymt med exempelvis "bryska" och "kärva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till barska. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet barska kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för barska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet barska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Minns du de där barska tanterna på badhuset, du vet de som sprang runt med någon slags morgonrock och pekpinne?
 2. "Det går inte!" - utbrast den barska läkaren plötsligt under operationen.
 3. Hon satte sig i soffan och berättade och grät, under tiden rann hela det barska skalet av tillsammans med tårarna.
 4. Under den barska ytan är vi skottar faktiskt snälla och trevliga, anmärkte Charles bryskt.
 5. Stöt inte bort tiggaren med barska ord, det går faktiskt att vara trevlig.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av barska

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet barska.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "barska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet barska förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till barska

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar barska.


Mer information om barska

Andra sätt att lära sig mer kring vad barska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för barska samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av barska för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till barska, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om barska

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för barska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är barska synonymt med både ampra och bistra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.