Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uttömmande

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till uttömmande.


Vad betyder uttömmande

Sett till sina synonymer betyder uttömmande ungefär fullständigt eller fullständig, men är även synonymt med exempelvis "grundlig" och "grundligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uttömmande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uttömmande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uttömmande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uttömmande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi förväntar oss att saudiska myndigheter svarar detaljerat och uttömmande samt med transparens”, skriver franska UD.  
 2. Den förste att skriva en uttömmande kommentar till brevet var den alexandrinske teologen Didymos den blinde i slutet av 300-talet.  
 3. Inom vetenskapen råder det samförstånd om att det kan finnas flera konkurrerande teorier som alla på ett uttömmande sätt kan förklara ett fenomen.  
 4. Everett True från Melody Maker valde "All Apologies" till veckans singel för tidskriften och skrev att låten var både undergiven och känslomässigt uttömmande.  
 5. Kinas utrikesminister Wang Yi träffade sin nordkoreanska motsvarighet Ri Yong Ho vid ett möte i Manila under söndagen och berättade att samtalet varit uttömmande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uttömmande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uttömmande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uttömmande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uttömmande förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uttömmande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar uttömmande.


Mer information om uttömmande

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttömmande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uttömmande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uttömmande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uttömmande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttömmande synonymt med både fullständigt och fullständig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.