Synonymerna.se logotyp

Synonymer till föreskrift

 

Synonymer till föreskrift

Engelsk översättning av föreskrift

  • regulation, direction

Sökvolym på internet för föreskrift

Sökvolymen för föreskrift är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om föreskrift

Vi har totalt sju synonymer till föreskrift, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för föreskrift, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet föreskrift

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet föreskrift i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Närmeord till föreskrift

Ord som innehåller eller liknar föreskrift: föreskriften, föreskriva, föreskrivande tro, föreskriver, föreskrivit, samling föreskrifter

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av föreskrift

föreskrift synonym
andra ord för föreskrift
föreskrift betyder
exempel föreskrift
föreskrift förklaring
definition föreskrift
föreskrift i en mening
stavning föreskrift
föreskrift annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är föreskrift synonymt med både ordination och regel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)