Synonymerna.se logotyp

Synonymer till uttalande

 

Synonymer till uttalande

anglicism
statement
ungefär
säg

Engelsk översättning av uttalande

  • statement

Sökvolym på internet för uttalande

Sökvolymen för uttalande är ca. 30 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 30 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om uttalande

Vi har totalt fyra synonymer till uttalande, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för uttalande, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttalande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till uttalande. Exempelvis kan man söka efter andra ord för uttalande samt även hur man stavar till uttalande. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av uttalande eller en mer djupgående förklaring av uttalande egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till uttalande är att leta efter antonymer till uttalande, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om uttalande

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för uttalande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till uttalande

Ord som innehåller eller liknar uttalande: betydelselöst uttalande, expertuttalande, förberett uttalande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttalande synonymt med både yttrande och utsago, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)