Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till säg

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till säg.

ungefär
formulering, uttalande


Vad betyder säg

Ordet säg har fått en ökad användning i form av ett uttalande eller formulering.

Ordet säg var en del av nyordslistan 2008 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder säg ungefär formulering, men är även synonymt med exempelvis "uttalande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till säg.

Texten uppdaterades senast 2020-01-15


Närmeord till säg

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar säg.


Mer information om säg

Andra sätt att lära sig mer kring vad säg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för säg samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av säg för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till säg, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om säg

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för säg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är säg synonymt med både formulering och uttalande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.