Synonymerna.se logotyp

Synonymer till utsago

 

Synonymer till utsago

Engelsk översättning av utsago

  • statement

Mer information om utsago

Vi har totalt fyra synonymer till utsago, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för utsago, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad utsago betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till utsago. Exempelvis kan man söka efter andra ord för utsago samt även hur man stavar till utsago. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av utsago eller en mer djupgående förklaring av utsago egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till utsago är att leta efter antonymer till utsago, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om utsago

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för utsago i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till utsago

Ord som innehåller eller liknar utsago: förutsäga, förutsägbar, förutsägelse, oförutsägbar, utsåg, utsaga


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utsago synonymt med både påstående och vittnesmål, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)