Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till upplagd

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till upplagd.


Vad betyder upplagd

Sett till sina synonymer betyder upplagd ungefär benägen eller böjd, men är även synonymt med exempelvis "disponerad" och "hågad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till upplagd. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet upplagd kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för upplagd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet upplagd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Efter åtskilliga timmar klarnade bilden för den ryska ledningen och på kvällen verkställdes en större upplagd förföljelse.  
 2. -Jag tog (vaccinet) för att jag vill visa att fler kan ha modet att få en injektion, säger 85-åringen i en video upplagd på Youtube.  
 3. Ordet stackstod (dialektalt stacksto) finns enligt SAOB belagt från 1697 som benämning på en "stackbotten (med därpå upplagd stack)".  
 4. Trots att Mohoric vann den flacka etappen, som troddes vara upplagd för spurtarna, med 58 sekunder sneglade han oroligt bakåt på upploppet.  
 5. Förutom att maten skall vara propert upplagd, är serveringsfatet av viss vikt för resultatet, och ofta placeras föremål som glas och bestick i bildens bakgrund.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av upplagd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet upplagd.


Närmeord till upplagd

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar upplagd. Här kommer de tio första.


Mer information om upplagd

Andra sätt att lära sig mer kring vad upplagd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av upplagd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om upplagd

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för upplagd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upplagd synonymt med både benägen och böjd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.