Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ersatt

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till ersatt fördelade på fyra ordgrupper.

(1) verb
arvoderat, återbetalat, belönat, betalat, betalt, gäldat, gengäldat, kompenserat, lönat

(2) verb
bytt ut, substituerat, utbytt

(3) verb
gottgjort

(4) verb
avlöst, efterträtt, vikarierat för


Vad betyder ersatt

Sett till sina synonymer betyder ersatt ungefär arvoderat eller återbetalat, men är även synonymt med exempelvis "belönat" och "betalat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ersatt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ersatt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ersatt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ersatt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Om ditt jobb finns med på den här listan kan du vara ersatt av en robot inom bara fyra år.
 2. Vad händer med reklamationstiden om det blir så att jag får en trasig produkt ersatt med en ny?
 3. Smartphones har ersatt många funktioner i våra vardagliga liv, och framöver kommer de sannolikt att ta över ännu mer.
 4. Kommunen polisanmälde händelsen och brevlådan är nu ersatt med en ny, fast röd.
 5. Senaste nytt! Sverigedemokraterna har ersatt Kent Ekeroth i riksdagens justitieutskott.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ersatt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ersatt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ersatt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ersatt förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ersatt

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar ersatt.


Mer information om ersatt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ersatt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ersatt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ersatt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ersatt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ersatt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ersatt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ersatt synonymt med både arvoderat och återbetalat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.