Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till smal öppning

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till smal öppning.


Vad betyder smal öppning

Sett till sina synonymer betyder smal öppning ungefär brevinkast eller myntinkast, men är även synonymt med exempelvis "slits" och "slot". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till smal öppning. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet smal öppning kan användas i en mening.


Exempelmeningar för smal öppning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet smal öppning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Runt 200 personer deltog på den olagliga festen i bunkern natten till lördag. Och det fanns bara en väg ut, en smal öppning på runt en gånger en meter.  .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om smal öppning

Andra sätt att lära sig mer kring vad smal öppning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av smal öppning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om smal öppning

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är smal öppning synonymt med både brevinkast och myntinkast, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.