Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till synbar

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till synbar.


Vad betyder synbar

Sett till sina synonymer betyder synbar ungefär synlig eller påtaglig, men är även synonymt med exempelvis "anmärkningsvärd" och "beaktansvärd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till synbar. Vår databas innehåller även tre böjningar av synbar, tre exempelmeningar på hur ordet synbar kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av synbar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet synbar.


Exempelmeningar för synbar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet synbar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det finns en knappt synbar fortsättning på ringen bortom Thebes bana som sträcker sig ut till 280 000 km (3,75 RJ) och kallas Thebes extension.  
  2. Humanioran har haft svårt att legitimera sin existens, eftersom dess bildning inte leder till en direkt synbar samhällsnytta, utan oftare hänvisat till individens inre utveckling som legitimitet.  
  3. Multiserv köpte utrustningen av Bombardier Sverige och sålde sedan vidare utrustningen till Bombardier i Azerbajdzjan utan synbar affärslogik med ett rejält påslag på över en halv miljard svenska kronor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av synbar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet synbar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "synbar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet synbar förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till synbar

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar synbar.


Mer information om synbar

Andra sätt att lära sig mer kring vad synbar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av synbar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om synbar

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för synbar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är synbar synonymt med både synlig och påtaglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.