Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skenbar

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till skenbar.


Vad betyder skenbar

Sett till sina synonymer betyder skenbar ungefär ej vad den tycks vara eller kvasi, men är även synonymt med exempelvis "låtsad" och "påstådd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skenbar. Vår databas innehåller även tre böjningar av skenbar, fem exempelmeningar på hur ordet skenbar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skenbar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skenbar.


Exempelmeningar för skenbar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skenbar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den ljusaste stjärnan är av skenbar magnitud 11 och åldern på stjärnhopen har beräknats till 85,3 miljoner år.  
 2. Den här tribunalen eller rättegången kommer att vara skenbar, de är redan dömda, hävdar en av kvinnornas pappa.  
 3. Magnitud är ett mått på stjärnors och andra himlaobjekts ljusstyrka, fördelat på skenbar magnitud och absolut magnitud.  
 4. Både skenbar och absolut magnitud använder en logaritmisk skala; en siffra skillnad på skalan innebär en skillnad i ljusstyrka på omkring 2,5 gånger.  
 5. Den ljusaste stjärnan på jordens stjärnhimmel, Sirius, har en skenbar magnitud på -1,44 och en absolut magnitud på +1,41 (ungefär 23 gånger starkare än solen).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skenbar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skenbar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skenbar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skenbar förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skenbar

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar skenbar.


Mer information om skenbar

Andra sätt att lära sig mer kring vad skenbar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skenbar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skenbar

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skenbar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skenbar synonymt med både ej vad den tycks vara och kvasi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.