Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till droppa

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till droppa.


Vad betyder droppa

Sett till sina synonymer betyder droppa ungefär avge fukt eller avge vätska, men är även synonymt med exempelvis "drypa" och "flöda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till droppa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet droppa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för droppa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet droppa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Spelaren får när som helst under spelet av ett hål droppa på ursprungliga platsen med ett slags plikt.  
 2. Väljer man att inte droppa sig ut utan spelar på bollen i hindret och den går utanför banan, kan man antingen:.  
 3. Ligger bollen på fel green, det vill säga på green på ett annat hål än det man spelar, måste man droppa sig fri.  
 4. När de sista valparna ska ta sig till flyttbilen börjar snö droppa från hustaken och avslöjar hundarnas kamouflage.  
 5. Regeln 20 är en procedurregel som används av de flesta andra reglerna när det gäller att placera eller droppa en boll.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av droppa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet droppa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "droppa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet droppa förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till droppa

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar droppa.


Mer information om droppa

Andra sätt att lära sig mer kring vad droppa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av droppa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om droppa

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för droppa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är droppa synonymt med både avge fukt och avge vätska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.