Synonymerna.se logotyp

Synonymer till rinna

 

Synonymer till rinna

Engelsk översättning av rinna

  • (om vätska) flow, run

Mer information om rinna

Vi har totalt fyra synonymer till rinna, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för rinna, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet rinna

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet rinna i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till rinna

Ord som innehåller eller liknar rinna: ägarinna, älskarinna, brinna, brinna för något, brinnande, brinner häftigt, brinner i knutarna, därinnanför, dessförinnan, djurägarinna, droppen som fick bägaren att rinna över, föreståndarinna, författarinna, husföreståndarinna, kejsarinna, klosterföreståndarinna

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av rinna

rinna synonym
andra ord för rinna
rinna betyder
exempel rinna
rinna förklaring
definition rinna
rinna i en mening
stavning rinna
rinna annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rinna synonymt med både flöda och strila, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)