Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till flyta

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till flyta fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder flyta

Sett till sina synonymer betyder flyta ungefär bäras av vätska eller droppa, men är även synonymt med exempelvis "segla." och "skölja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flyta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet flyta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för flyta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flyta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vägen var avstängd under en stund men trafiken kunde börja flyta på i ett körtfält kring 11:30-tiden.  
 2. Tieck återuppfann ett elisabetanskt proscenium och fick på så vis föreställningen att flyta smidigare.  
 3. En 20 meter hög pyramidliknande skapelse ska flyta i sjön The Serpentine i Hyde Park i London i sommar.  
 4. Tengbom använde sig även av ett skenperspektiv i fonden, som förlängde rummet och lät det flyta vidare.  
 5. Med hjälp av bomber tänkte man spränga i havet så att eventuella vrakdelar och kroppar skulle flyta upp.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av flyta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet flyta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flyta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flyta förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till flyta

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar flyta.


Mer information om flyta

Andra sätt att lära sig mer kring vad flyta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flyta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flyta

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för flyta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flyta synonymt med både bäras av vätska och droppa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.