Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till springa

Här nedanför hittar du samtliga trettiofem synonymer till springa.


Vad betyder springa

Sett till sina synonymer betyder springa ungefär lubba eller kuta, men är även synonymt med exempelvis "ränna" och "löpa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till springa. Vår databas innehåller även sju böjningar av springa, fem exempelmeningar på hur ordet springa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av springa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet springa.


Exempelmeningar för springa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet springa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Masilingi, som däremot får springa 200 meter vid OS, menar att beskedet inte kommer att stoppa henne.  
 2. Han började springa på motorvägen och en annan man jagade honom”, säger ett vittne till New York Post.  
 3. Det slutar med att han blir skjuten i ryggen åtta gånger av en polis när han försöker springa därifrån.  
 4. Det var tänkt att hon skulle springa 200 meter i den sista DL-galan före OS i Tokyo som invigs 23 juli.  
 5. Hon får inte springa semin och finalen som avgörs under dagen och försöka ta sitt 15:e SM-guld utomhus.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av springa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet springa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "springa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet springa förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till springa

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar springa.


Mer information om springa

Andra sätt att lära sig mer kring vad springa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av springa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om springa

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för springa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är springa synonymt med både lubba och kuta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.