Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rigid

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till rigid.


Vad betyder rigid

Sett till sina synonymer betyder rigid ungefär fastlåst eller hård, men är även synonymt med exempelvis "oböjlig" och "oföränderlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rigid. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av rigid, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rigid

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rigid.


Motsatsord till rigid

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till rigid.

flexibel, följsam, anpassbar


Engelsk översättning av rigid

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rigid.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rigid" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rigid förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rigid

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar rigid. Här kommer de tio första.


Mer information om rigid

Andra sätt att lära sig mer kring vad rigid betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för rigid samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av rigid för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till rigid, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om rigid

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för rigid i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rigid synonymt med både fastlåst och hård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är flexibel en antonym till rigid.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.