Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till orörlig

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till orörlig.


Vad betyder orörlig

Sett till sina synonymer betyder orörlig ungefär lam eller stilla, men är även synonymt med exempelvis "statisk" och "fixerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till orörlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av orörlig, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av orörlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet orörlig.


Engelsk översättning av orörlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet orörlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "orörlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet orörlig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till orörlig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar orörlig.


Mer information om orörlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad orörlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för orörlig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av orörlig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till orörlig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om orörlig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för orörlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är orörlig synonymt med både lam och stilla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.