Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till otillräcklig

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till otillräcklig.


Vad betyder otillräcklig

Sett till sina synonymer betyder otillräcklig ungefär ringa eller bristfällig, men är även synonymt med exempelvis "undermålig" och "bristande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till otillräcklig. Vår databas innehåller även elva motsatsord, tre böjningar av otillräcklig, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av otillräcklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet otillräcklig.


Motsatsord till otillräcklig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till otillräcklig.

överflödande, riklig, tillräcklig, tillfredsställande, fullgod, giltig, täckande, adekvat, lämplig, lagom, dålig


Engelsk översättning av otillräcklig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet otillräcklig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "otillräcklig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet otillräcklig förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till otillräcklig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar otillräcklig.


Mer information om otillräcklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad otillräcklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för otillräcklig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av otillräcklig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till otillräcklig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om otillräcklig

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för otillräcklig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 26
  • Ordets poäng i Betapet: 31
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otillräcklig synonymt med både ringa och bristfällig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är överflödande en antonym till otillräcklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.