Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tentativ

 

Synonymer till tentativ

Böjningar av tentativ

tentativ, tentativt, tentativa

Engelsk översättning av tentativ

tentative

Sökvolym på internet för tentativ

Sökvolymen för tentativ är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om tentativ

Vi har totalt två synonymer till tentativ, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för tentativ, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad tentativ betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till tentativ. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tentativ samt även hur man stavar till tentativ. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tentativ eller en mer djupgående förklaring av tentativ egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till tentativ är att leta efter antonymer till tentativ, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om tentativ

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tentativ i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till tentativ

Ord som innehåller eller liknar tentativ: attentat, göra vattentät, potentat, vattentäta kläder, vattentätt skynke


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tentativ synonymt med både på försök och preliminär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)