Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dänga

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till dänga fördelade på två ordgrupper.

slå, hamra, banka på, smälla till

om musik
hit, sommarplåga


Vad betyder dänga

Sett till sina synonymer betyder dänga ungefär slå eller hamra, men är även synonymt med exempelvis "banka på" och "smälla till". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dänga. Vår databas innehåller även åtta böjningar av dänga.


Böjningar av dänga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dänga.


Närmeord till dänga

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar dänga. Här kommer de tio första.


Mer information om dänga

Andra sätt att lära sig mer kring vad dänga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dänga samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dänga för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dänga, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dänga

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dänga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dänga synonymt med både slå och hamra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.