Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mildras

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till mildras.


Vad betyder mildras

Sett till sina synonymer betyder mildras ungefär avta eller bedarra, men är även synonymt med exempelvis "minska" och "mojna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mildras. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet mildras kan användas i en mening.


Exempelmeningar för mildras

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mildras kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Navalnyjs förgiftningssymtom håller på att mildras men läget är allvarligt och läkarna förväntar sig en lång sjukdomsperiod.  
  2. Men, visste hon att hon då delade sina reaktioner och känslor med väldigt många andra i samma situation skulle i alla fall oron för förståndet kunna mildras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till mildras

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar mildras.


Mer information om mildras

Andra sätt att lära sig mer kring vad mildras betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mildras är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mildras

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för mildras i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mildras synonymt med både avta och bedarra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.