Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bedarra

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till bedarra.


Vad betyder bedarra

Sett till sina synonymer betyder bedarra ungefär lugna ned sig eller avta, men är även synonymt med exempelvis "blåsa bort" och "bli lugn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bedarra. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av bedarra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bedarra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bedarra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bedarra förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bedarra

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar bedarra.


Mer information om bedarra

Andra sätt att lära sig mer kring vad bedarra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bedarra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bedarra

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för bedarra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bedarra synonymt med både lugna ned sig och avta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.