Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till minska

Här nedanför hittar du samtliga femtiosju synonymer till minska.


Vad betyder minska

Sett till sina synonymer betyder minska ungefär reducera eller avta, men är även synonymt med exempelvis "avtaga" och "krympa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till minska. Vår databas innehåller även sex motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet minska kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till minska

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till minska.

ökning, utökning, höjning, förhöjning, öka, stiga


Exempelmeningar för minska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet minska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I det brottsförebyggande arbetet ingår även att minimera brottens skada och minska rädslan för brott.  
 2. De måste minska sina utsläpp för att sedan hjälpa de fattigare länderna att uppnå sina mål, sade hon.  
 3. Arbetslösheten väntas minska till 4,5 procent vid årets slut, att jämföra med 6,2 procent i februari.  
 4. Avsikten var att skolan skulle spegla hela samhället och på så vis minska fördomar och klasstänkande.  
 5. På branschorganisationen Svenskt Kött vill man minska andelen av vad man kallar ”det anonyma köttet”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av minska

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet minska.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "minska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet minska förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till minska

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar minska.


Mer information om minska

Andra sätt att lära sig mer kring vad minska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av minska är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om minska

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för minska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är minska synonymt med både reducera och avta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ökning en antonym till minska.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.