Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till meddela

Här nedanför hittar du samtliga tjugonio synonymer till meddela.


Vad betyder meddela

Sett till sina synonymer betyder meddela ungefär offentliggöra eller underrätta, men är även synonymt med exempelvis "förkunna" och "utlysa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till meddela. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet meddela kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för meddela

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet meddela kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Polischefen Mike Bush inledde presskonferensen genom att meddela att antalet döda nu har höjts till 50.  
 2. Händelsen har fått Israels militär att meddela att man kommer att skicka fler soldater till Västbanken.  
 3. Runt klockan 20 svensk tid i kväll väntas Donald Trump meddela om USA står fast vid avtalet eller inte.  
 4. När vi får klartecken kommer vi att meddela föräldrar och andra vårdnadshavare som vill hämta sina barn.  
 5. Det väntas president Donald Trump meddela på Twitter i dag, rapporterar Bloomberg och andra medier i USA.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av meddela

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet meddela.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "meddela" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet meddela förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till meddela

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar meddela. Här kommer de tio första.


Mer information om meddela

Andra sätt att lära sig mer kring vad meddela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av meddela är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om meddela

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för meddela i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är meddela synonymt med både offentliggöra och underrätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.