Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klarlägga

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till klarlägga.


Vad betyder klarlägga

Sett till sina synonymer betyder klarlägga ungefär ådagalägga eller tydliggöra, men är även synonymt med exempelvis "förtydliga" och "förklara". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klarlägga. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet klarlägga kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till klarlägga

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till klarlägga.

fördunkla, komplicera, förvilla


Exempelmeningar för klarlägga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klarlägga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon sade att britterna och deras allierade arbetar för att så snabbt som möjligt klarlägga vad som hänt.  
 2. Polisen arbetar nu med att klarlägga vilken omfattning de nu anhållna personerna har i det grova bidragsbrottet.  
 3. Även de fyra andra misstänkta har förhörts, men polisen har inte kunnat klarlägga om och i så fall hur de var inblandade i dådet.  
 4. För att kunna klarlägga händelsen så långt det är möjligt, behöver vi hålla information som kan påverka utredningen för oss själva.  
 5. De första mätningarna för att klarlägga om kärnvapen fanns ombord på U 137 genomfördes och visade på sannolik förekomst av uran-238.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klarlägga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet klarlägga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klarlägga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klarlägga förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klarlägga

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar klarlägga.


Mer information om klarlägga

Andra sätt att lära sig mer kring vad klarlägga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klarlägga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klarlägga

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för klarlägga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klarlägga synonymt med både ådagalägga och tydliggöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fördunkla en antonym till klarlägga.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.