Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hedern

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hedern.


Vad betyder hedern

Sett till sina synonymer betyder hedern ungefär äran, men är även synonymt med exempelvis "dygden". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hedern. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet hedern kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hedern

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hedern kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det handlar om att den patriarkala mentaliteten i samhället aldrig straffar mannen, eller låter honom förlora hedern, säger advokaten och aktivisten Asma Khadir.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hedern" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hedern förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hedern

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar hedern.


Mer information om hedern

Andra sätt att lära sig mer kring vad hedern betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hedern är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hedern

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hedern i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hedern synonymt med både äran och dygden, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.