Synonymerna.se logotyp

Synonymer till genusvetenskap

 

Synonymer till genusvetenskap

Vad betyder genusvetenskap?

Genusvetenskap är benämningen för den akademiska disciplin vars huvudfokus är att kartlägga samt analysera vilken roll kön och genus spelar i samhället, främst berör man skillnaden mellan könen och könsrollerna utifrån sociala, kulturella och historiska konstruktioner. Inom ämnet kan dock även andra frågor om t.ex. sexualitet, klass samt etnicitet studeras, främst i form av hur dessa tar sig uttryck utifrån olika typer av maktförhållanden.

Texten uppdaterades senast 2018-09-21

Engelsk översättning av genusvetenskap

 • gender studies

Exempelmeningar för genusvetenskap

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genusvetenskap kan användas.

 1. När det kommer till den vetenskapliga diskursen har idag namnet genusvetenskap (gender studies) blivit allt mer utbrett och använt.
 2. Detta är någonting som forskare vid Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet påpekar är oerhört viktigt.
 3. Under mina år på universitetet studerade jag bland annat kreativt skrivande, grekisk filosofi samt ett antal kurser i genusvetenskap.
 4. Ämnet genusvetenskap utvecklades parallellt i Norden och internationellt under 1970- och 80-talet och är därför ett relativt nytt ämne.
 5. Problemet enligt Johansson är att ovetenskapliga dogmer som genusvetenskap tillåts infiltrera det fria tänkandet vid universiteten.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för genusvetenskap

Sökvolymen för genusvetenskap är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om genusvetenskap

Vi har totalt en synonym till genusvetenskap, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för genusvetenskap, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda genusvetenskap i en mening.

Data om ordet genusvetenskap

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för ordet genusvetenskap i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av genusvetenskap

genusvetenskap synonym
andra ord för genusvetenskap
genusvetenskap betyder
exempel genusvetenskap
genusvetenskap förklaring
definition genusvetenskap
genusvetenskap i en mening
stavning genusvetenskap
genusvetenskap annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genusforskning synonymt med genusvetenskap, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)