Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till höra hemma

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till höra hemma.


Vad betyder höra hemma

Sett till sina synonymer betyder höra hemma ungefär ha sin plats eller höra till, men är även synonymt med exempelvis "passa" och "passa in". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till höra hemma. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet höra hemma kan användas i en mening.


Exempelmeningar för höra hemma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet höra hemma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den 26-årige man som gripits för knivattacken tros höra hemma i Förenade arabemiraten, men ha palestinskt ursprung.  
  2. Det är Buffon som är upphovsman till teorin om det afrikanska ursprunget, som skäl anger han att hårlaget skulle höra hemma i det klimatet.  
  3. Han är orolig för att det däremot kommer att börja komma rapporter om trakasserier mot transpersoner som helt plötsligt måste gå in på en toalett där de till de yttre inte verkar höra hemma.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om höra hemma

Andra sätt att lära sig mer kring vad höra hemma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av höra hemma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om höra hemma

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höra hemma synonymt med både ha sin plats och höra till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.