Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hetsa

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till hetsa.


Vad betyder hetsa

Sett till sina synonymer betyder hetsa ungefär uppegga eller egga, men är även synonymt med exempelvis "sporra" och "jäkta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hetsa. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet hetsa kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till hetsa

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till hetsa.

nedslå


Exempelmeningar för hetsa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hetsa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I det följande upploppet skulle Catesby hetsa folket att göra revolt och få dem att kröna Elisabet Stuart till drottning.  
 2. Hon använder den omgivande miljön för att hetsa banditerna och smittade mot varandra och besegrar själv de återstående banditerna.  
 3. Prata med barnen och ungdomarna om att inte hetsa varandra, och använd flytväst när ni är ute med båten så att ni kommer tillbaka hem.  
 4. ”Innan 2018 gjorde vi inte tillräckligt för att hindra vår plattform från att användas för att så splittring och hetsa till offlinevåld.  
 5. IS ”motsätter sig ett fredsavtal mellan Afghanistan och talibanerna och försöker hetsa till sekteristiskt krig som i Irak och Syrien”, skriver Khalilzad på Twitter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hetsa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hetsa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hetsa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hetsa förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hetsa

I vår databas över ord finns 19 ord som innehåller eller liknar hetsa. Här kommer de tio första.


Mer information om hetsa

Andra sätt att lära sig mer kring vad hetsa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hetsa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hetsa

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hetsa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hetsa synonymt med både uppegga och egga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är nedslå en antonym till hetsa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.