Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dödshjälp

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till dödshjälp.


Vad betyder dödshjälp

Dödshjälp innebär en, antingen passiv eller aktiv, åtgärd för att ge en person en lätt och mild död.


Sett till sina synonymer betyder dödshjälp ungefär eutanasi, men är även synonymt med exempelvis "barmhärtighetsdödande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dödshjälp. Vår databas innehåller även tre böjningar av dödshjälp, två exempelmeningar på hur ordet dödshjälp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-11-20


Böjningar av dödshjälp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dödshjälp.


Exempelmeningar för dödshjälp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dödshjälp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Väljarna i Colorado ska avgöra om det ska bli lagligt för läkare att ge dödshjälp.
  2. Det blir i sådana fall den femte delstaten att införa laglig dödshjälp.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av dödshjälp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dödshjälp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dödshjälp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dödshjälp förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om dödshjälp

Andra sätt att lära sig mer kring vad dödshjälp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dödshjälp samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dödshjälp för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dödshjälp, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dödshjälp

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för dödshjälp i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 26
  • Ordets poäng i Betapet: 28
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dödshjälp synonymt med både eutanasi och barmhärtighetsdödande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.