Synonymerna.se logotyp

Synonymer till olik

 

Synonymer till olik

Engelsk översättning av olik

  • (försvagat "varierande, diverse") different

Mer information om olik

Vi har totalt fyra synonymer till olik, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för olik, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet olik

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet olik i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till olik

Ord som innehåller eller liknar olik: alkoholiker, åsiktsolikhet, åsiktsolikheter, åt olika håll, bör sannolikt, fläckig i olika färger, gällande olika folkgrupper, gallstenskolik, ihopsatta olikfärgade bitar, kloliknande nagel, kolik, människoliknande robot, njurkolik, olik alla andra, olika, olika alternativ

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av olik

olik synonym
andra ord för olik
olik betyder
exempel olik
olik förklaring
definition olik
olik i en mening
stavning olik
olik annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olik synonymt med både avvikande och annorlunda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)