Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försvaga

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till försvaga.


Vad betyder försvaga

Sett till sina synonymer betyder försvaga ungefär dämpa eller undergräva, men är även synonymt med exempelvis "underminera" och "bedöva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvaga. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet försvaga kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till försvaga

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till försvaga.

göda, förstärka


Exempelmeningar för försvaga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvaga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det ska även finnas information från europeiska diplomater gällande ryska åtgärder för att försvaga Ukraina.  
 2. Vi kommer att bilda en pro-europeisk regering som ska stärka och inte försvaga Europa, sade PSOE-ledaren Sánchez.  
 3. Storbritanniens konservativa premiärminister Theresa May är beredd att försvaga skyddet av de mänskliga rättigheterna.  
 4. ”Det kommer att försvaga regimens förmåga att attackera det syriska folket med kemiska vapen”, säger han i ett uttalande.  
 5. Opinionsmätningar pekar på att Nationell samling kan bli störst i valet, vilket skulle försvaga Macron ytterligare på hemmaplan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av försvaga

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försvaga.


Närmeord till försvaga

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar försvaga.


Mer information om försvaga

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvaga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvaga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvaga

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försvaga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvaga synonymt med både dämpa och undergräva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är göda en antonym till försvaga.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.