Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försvaga

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till försvaga.


Vad betyder försvaga

Sett till sina synonymer betyder försvaga ungefär dämpa eller undergräva, men är även synonymt med exempelvis "underminera" och "urholka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvaga. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till försvaga.


Engelsk översättning av försvaga

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försvaga.


Närmeord till försvaga

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar försvaga. Här kommer de tio första.


Mer information om försvaga

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvaga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för försvaga samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av försvaga för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till försvaga, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om försvaga

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försvaga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvaga synonymt med både dämpa och undergräva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.