Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till krossa

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till krossa.


Vad betyder krossa

Sett till sina synonymer betyder krossa ungefär demolera eller slå sönder, men är även synonymt med exempelvis "förgöra" och "förstöra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till krossa. Vår databas innehåller även en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av krossa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet krossa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "krossa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet krossa förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till krossa

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar krossa.


Mer information om krossa

Andra sätt att lära sig mer kring vad krossa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för krossa samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av krossa för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till krossa, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om krossa

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för krossa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är krossa synonymt med både demolera och slå sönder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.