Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förhindra

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till förhindra.


Vad betyder förhindra

Sett till sina synonymer betyder förhindra ungefär avvärja eller stoppa, men är även synonymt med exempelvis "motverka" och "avstyra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förhindra. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet förhindra kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till förhindra

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förhindra.

tillåta, medge


Exempelmeningar för förhindra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förhindra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Omkring 3 500 ankor måste nu avlivas för att förhindra spridning, enligt det danska Livsmedelsverket.  
 2. Det som är viktigt nu är att åtgärder vidtas så att vi kan förhindra att fartyget utgör en miljöfara.  
 3. Detta innebär att Cecil hade ett starkt motiv att förhindra ett äktenskap mellan Dudley och Elisabet.  
 4. Första enheten som kom fram fick inrikta sig på att förhindra spridning till en intilliggande byggnad.  
 5. Släckningsarbetena inriktades tidigt mot att förhindra att branden skulle sprida sig, vilket lyckades.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förhindra

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förhindra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förhindra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förhindra förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förhindra

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar förhindra.


Mer information om förhindra

Andra sätt att lära sig mer kring vad förhindra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förhindra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förhindra

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för förhindra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förhindra synonymt med både avvärja och stoppa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tillåta en antonym till förhindra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.