Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förekomma

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till förekomma.


Vad betyder förekomma

Sett till sina synonymer betyder förekomma ungefär äga rum eller ske, men är även synonymt med exempelvis "inträffa" och "finnas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förekomma. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet förekomma kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till förekomma

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förekomma.

försvinna


Exempelmeningar för förekomma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förekomma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sockret tillsätts normalt i form av "vanligt" rörsocker, men även koncentrerad druvmust kan förekomma.  
 2. Numera anses den dock inte förekomma i ett område i den amerikanska mellanvästern och delar i nordöst.  
 3. Tack vare muterade människor kopplad till ett datorsystem kan poliserna förekomma brottsliga händelser.  
 4. En gul varning innebär att skador kan förekomma men att det enbart är ett mindre område som har drabbats.  
 5. De häckar oftast i närheten av vatten men kan också under häckningsperioden förekomma längre ifrån vatten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förekomma

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förekomma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förekomma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förekomma förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förekomma

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förekomma.


Mer information om förekomma

Andra sätt att lära sig mer kring vad förekomma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förekomma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förekomma

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förekomma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förekomma synonymt med både äga rum och ske, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är försvinna en antonym till förekomma.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.