Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utesluta

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till utesluta.


Vad betyder utesluta

Sett till sina synonymer betyder utesluta ungefär skippa eller exkludera, men är även synonymt med exempelvis "slopa" och "stänga ute". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utesluta. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet utesluta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till utesluta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till utesluta.

inkludera, släppa in


Exempelmeningar för utesluta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utesluta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Och när det gäller de yngre åldersgrupperna vill han inte utesluta behovet av extradoser i framtiden.  
 2. Sedan kan man inte utesluta att det blir en nyhet för att någon vill att det ska bli en nyhet just nu.  
 3. Polisen kan inte utesluta att mannen utsatts för brott och därför är en förundersökning om mord inledd.  
 4. Partiet kan inte tvinga en ledamot att ta time out, däremot kan de besluta att utesluta någon ur partiet.  
 5. Utrikesminister Mike Pompeo har sagt att man inte kan utesluta en militär intervention om en sådan krävs.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utesluta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utesluta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utesluta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utesluta förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till utesluta

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar utesluta.


Mer information om utesluta

Andra sätt att lära sig mer kring vad utesluta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utesluta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utesluta

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för utesluta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utesluta synonymt med både skippa och exkludera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inkludera en antonym till utesluta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.