Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fluga

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till fluga.


Vad betyder fluga

Sett till sina synonymer betyder fluga ungefär innepryl eller flygfä, men är även synonymt med exempelvis "dille" och "fiskbete". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fluga. Vår databas innehåller även sju böjningar av fluga, två exempelmeningar på hur ordet fluga kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fluga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fluga.


Exempelmeningar för fluga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fluga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Wolff föreslog att han skulle komma till presidentbostaden och skriva en ”inside story” och vara som en fluga på väggen.  
  2. I sin samtid var Weissman välkänd som en första klassens gentleman som ständigt under sina uppträdanden var iklädd frack, fluga och cylinderhatt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fluga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fluga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fluga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fluga förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fluga

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar fluga.


Mer information om fluga

Andra sätt att lära sig mer kring vad fluga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fluga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fluga

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fluga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fluga synonymt med både innepryl och flygfä, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.