Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mode

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till mode.


Vad betyder mode

Sett till sina synonymer betyder mode ungefär trender eller fluga, men är även synonymt med exempelvis "klädvanor" och "populärt för dagen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mode. Vår databas innehåller även sju böjningar av mode, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mode

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mode.


Engelsk översättning av mode

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet mode.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mode" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mode förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mode

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar mode. Här kommer de tio första.


Mer information om mode

Andra sätt att lära sig mer kring vad mode betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för mode samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av mode för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till mode, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om mode

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för mode i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mode synonymt med både trender och fluga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.