Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dille

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till dille.


Vad betyder dille

Sett till sina synonymer betyder dille ungefär fix idé eller fixering, men är även synonymt med exempelvis "fluga" och "mani". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dille. Vår databas innehåller även tre böjningar av dille, en exempelmeningar på hur ordet dille kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dille

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dille.


Exempelmeningar för dille

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dille kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva.Nu visar det sig att mineralen inte alls är särskilt sällsynt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dille

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dille.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dille" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dille förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dille

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar dille.


Mer information om dille

Andra sätt att lära sig mer kring vad dille betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dille är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dille

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dille i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dille synonymt med både fix idé och fixering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.