Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till flagrant

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till flagrant.


Vad betyder flagrant

Sett till sina synonymer betyder flagrant ungefär grov eller uppseendeväckande, men är även synonymt med exempelvis "uppenbar" och "grovt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flagrant. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet flagrant kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för flagrant

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flagrant kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De robotattacker mot Syrien som ägde rum natten till i dag var ett flagrant brott mot internationell lag.  
 2. ”Aggressionen är ett flagrant brott mot internationell lag”, rapporterar den regimtrogna syriska nyhetsbyrån Sana.  
 3. Ytterligare ett flagrant exempel på hur Lukasjenko och hans anhang inte respekterar normala spelregler, säger Bert Sundström.  
 4. Det är ytterligare ett flagrant exempel på hur regimen i Minsk brukar alla möjligheter att misskreditera de man uppfattar som kritiska.  
 5. Men det här är oerhört flagrant och sänder kalla kårar längs ryggraden på alla journalister och människorättsaktivister runtom i världen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av flagrant

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet flagrant.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flagrant" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flagrant förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om flagrant

Andra sätt att lära sig mer kring vad flagrant betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flagrant är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flagrant

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för flagrant i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flagrant synonymt med både grov och uppseendeväckande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.