Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skriande

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till skriande.


Vad betyder skriande

Sett till sina synonymer betyder skriande ungefär flagrant eller grov, men är även synonymt med exempelvis "himmelsskriande" och "högljutt gnäll". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skriande. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet skriande kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för skriande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skriande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Libanons ekonomi är i fritt fall, med hot om statsbankrutt och skriande behov av internationella krislån.  
  2. Kustbevakningen i Sverige är inne i en generationsväxling med ett skriande behov av både personal och ny utrustning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skriande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skriande.


Närmeord till skriande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar skriande.


Mer information om skriande

Andra sätt att lära sig mer kring vad skriande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skriande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skriande

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skriande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skriande synonymt med både flagrant och grov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.